Sömn?

Alltså är det inte det ena så är det, de andra!!!
Viktor har alltid vaknat på natten ända tills han börja dagis och sov nätter tills Sanna kom, sen har det vaknats och varit oroligt. NU! har han äntligen börja sova hela nätter!!! men då är det en evighets lång läggning! känns det som.... Och som han har oss runt fingret nu. Men hoppas hoppas att vi löser detta snart. Det är ju såklart otroligt skönt att han sover om natten!
Då är det bara snorkråkas som vi ska styra om på rätt kurs med sömnen! Men det är ju just det med snoret och hostan och slemmet.

Till helgen blir det dop för Sanna. Det ska bli kul. Det är lite stressigt nu innan. Har försökt göra det lätt för mig. Köpt smörgåstårta, faktiskt! och lejt ut kladdkakebaket till bäbisens mormor!

Det ända jag tänkt göra är att pyssla lite dekoration men paketet jag beställde från panduro försvann i posthanteringen!!!! kul då jag betalade extra för snabbleverans. Dom skulle skicka ett nytt paket från panduro. Har jag tur kanske de kommer imorgon annars efter helgen. Jaa jaa.... Det blir dop ändå och det blir fint.

Vi träffade prästen igår. Samma person som döpte Viktor. Dom har ändrat i texter och ordningen för dopet så det blir spännande och sedan tycker jag att jag valt bra sånger som Erica ska sjunga. Så jag tror nog det blir hur bra som helst!

Boendeuppdatering: vi bor kvar i våran lägenhet. Har inte hittat något större. Vi har inte hört något om jobbet Jörgen sökte i Övik. ÅÅÅÅÅH va jag blir less ibland. Känns som att vi trampar på varandra. Vi står still och stampar på samma ställe! tråkigt!

Tjoho!

Hej hej! Igår var det ett magiskt datum den 23 januari MIN födelsedag!! Jag är barnsligt förtjust i att fylla år, jag tycker det är kul. Jag förvänta mig inget men dagen känns speciell. Jag har redan fått present av Jörgen en ny skaljacka för jag har länge velat ha en efter att min röda haglöf gick sönder. Den använde jag året runt nästan varje dag! Hur bra som helst. Sedan fick jag blombud det var av mamma och syskon! Alltid lika trevligt att få blommor även om dom vissnar men dom är jätte fina!!!
 
Det börjar känns bra att träna lite hemma. Kul att pressa sig lite, men känns som att hjärnan har fastant där man vara innan på toppträning och kroppen har hamnat under alla lägstaniverår någonsin! hehe! men man får psyka sig själv. Tålamod!
 
Idag är det torsdag och sista arbetsdagen för Jörgen denna vecka. Skönt dom här veckorna känns lite mer ansträngande, med att vara själv med barnen. Inget jobbigt att ha båda barnen men eftersom Sanna aldrig får vara i fred på golvet så känns det jobbigt. Det går betydligt lättare att lägga barnen men jobbigt om båda vaknar jag och är själv för båda har så svårt att somna om..... typiskt!

 Imorgon ska vi eventuellt på badis och bada med knattarna. Ska bli spännande och se. Sist vi var och bada kunde inte viktor gå och jag tror nog han kommer gilla att bada. Sanna har börjat uppskatta badbaljan så jag tror hon också är med på noterna! Sen i helgen får vi besök av hörnettgänget. Kjell och Jörgen ska på årsmöte med facket.
 
 
 

Träna och komma i form...

Jag är så sjukt sugen att börja träna.. Jörgen tränar en hel del och jag är så avis ibland att få gå till gymmet och sveta och ta i lite.. Det kanske jag ska se som en motivation att han går så varför ska inte jag gå?
Men tid för att hinna springa på gymmet känns inte riktigt aktuellt just nu, kanske senare längre fram. Men man kan ju alltid försöka göra några gympaposar i hemmet.
 
Så jag har börjat forska i träningsmetoder, för jag har då upptäckt att jag fått en mindre delning av magmuskelaturen. Vilket är vanligt efter graviditet. Hade ingen separation efter viktor men med honom gick jag inte upp så mycket i vikt heller. Kanske han töjas lite mindre snabbt.
 
Men iaf. så har jag snubblat över Olga på mamma fitness! Och vad inspererad jag blir, ska försöka lägga om lite kost också. FÅr lite hjälp av Jörgen med att beställa proteinbar kanske vara bra att ha! och måste få ordning på kalorier. Sedan har jag köpt ett kompendium för just träning av bålet med en delad magmuskel. Aldrig mer situp! Det kan förrvärra saken fyy det vill jag inte!
 
Nä så på med mjukisar här ska det plankas!

Mjölk

Jo här kan vi konstatera att det är en allergi. Fick komma till barnmott idag med Sanna. Och bästa gammelmormor hade hand om Viktor!
Men det blev inte som tänkt på barnmott. fick inte träffa den som var tänkt men utgången av besöket kanske ändå hade slutat med det samma?! jag vet inte.
Det som var positivt är det inget som tyder på en tarmsjukdom eller så och att slemkräkningarna är förmodligen för att hon haft så många förkylningar.
Men hon kräks mycket och med det får vi återkomma med om det skulle bli värre?????? jag tycker det är nog mycket.. Jaa jaa vi får väl se hur länge vi står ut, nu har hon ju börjat äta 2 ggr på natten!! och sover inte allt för bra på dagen men är så less att behöva bråka och strida för att få svar på någon jag redan vet....

Nu är det helg iaf och pappa kommer upp och hälsar på. Det kan bli leos lekland på söndag kanske..

Nytt år!

Nu blir det ett första inlägg här på bloggen för detta år!
Vi har hunnit bli friska och nu äntligen kommit tillbaka till vardagen. Tänkt va jobbigt det alltid är efter en längre ledighet. Vardag och dagis och ha barnen själv ååh allt känns jobbigt. Men tusan vad bra vissa delar har gått ändå!
Nu är Viktor på dagis och han var glad när vi gick dit och när vi gick hem! Idag var det minus 18 när jag lämnade han. Shit alla pormaskar lär ha fryst ihjäl i ansiktet den korta biten!

Så nu sitter jag och har ätit frukost färdigt efter en strulig natt och sen morgon! Jag ska snart gå till Jörgen mormor och prova ut dreggellappar på lilla damen. Och hon har vi nu gjort en provokation av vanlig ersättning och nog är hon allergisk! tjocka slemkräkninar stup i ett och magont missnöje och diarré! Hon gick såklart bara en måltid vanlig ersättning men tusan det har tagit nästa hela veckan att komma tillbaka till, från magknip och kräkningar. Dom är ju mindre men hon kräks fortfarande mer än vanligt. Ringde idag till BVC men hon har inte ringt upp, kanske imorgon för jag lämnade ett meddelande iaf.
 
Sen börjar vi bli riktigt less på att inget händer med våran jobb/bostad situation. Jörgen har förvisso sökt ett jobb i Övik och har en rekommendation, men sökdatum går ut mitten av nästa vecka och innan man hör någon dröjer det väl en par veckor. Och inga 4:or har kommit ut här i Umeå heller. Allt står och stampar!!! jag vill flytta.... men vart???
 
 
 

RSS 2.0