Snart slut..

Snart slut på november också!
Men idag kom iaf snön som ser ut att ligga på backen lite mer än det tidigare som kom och regnade bort. Va kul för nu känns det kul att snön kommer. Ska försöka få ner en julpyntlådan och kanske ta mig för att stryka gardinerna.
Vi har köpt en plastgran 150cm som förhoppningsvis inte blir så tung och stor när den ska vältas av Viktor! för den kommer att vältas! hihi men kul att få pynta lite för hans skull också.

Denna veckan har vi satt barnen (båda barnen!) på mjölkfri diet! Sanna är allt annat än nöjd. Bära bära bära. Och har börjat krångla med maten hon vill inte äta. Om hon fick bestämma så typ minst 6 h kan gå! Då blir det inte många måltider. Tjollrig i vagnen när man är ute och går. Kräks heela tiden. Jörgen tog upp henne en morgon efter att sovit hela natten, och då kräks hon! inte mycket med slemkräk med lite lite matinnehåll! Och nu 3 dagar har hon rödprickiga kinder.
Så vi bestämde oss för att åka och köpa Nutramigen bara 250kr för en burk med 400g. Ja vi får se, måste smyga in det och hittills
verkar det går bra.

Och nu blir det barnsnackis värren men Viktor har alltid haft trubbel med sömnen och han verkar ha ont i magen fisig. Har inte bajsat fast konsistens och ändå äter han ju våran mat?! och han har också haft exem som sprit sig nu från bara benen till hela kroppen och vi smörjer och smörjer!! och har jag någon gång nämt att han är skrikig och gnölig!?
Allt går ju alltid att förklara med andra saker typ dagis och små syskon, utveckling?!
Men jag tycker det är värt att prova iaf. och dagis hade inga problem att hjälpa oss med det. Tack! Världens bästa dagis! Vill INTE byta!

I morgon blir det att hämta Viktors overall som dragkedjan gick sönder på. Jörgens mormor har lagat och efter det så går vi raka vägen hem till Erica som har blivit mamma till en liten Ludwig (eller Ludvig? jag vet inte) Det blir trevligt, det är bara vi tjejer som hade tid att gå dit.

Helgen blir det kanske Övik, fick höra nu att det fanns feber, det är ju bara tisdag än så länge, så vi får väl se vad som händer. Behöver ju kanske inte träffa dom som är sjuk.

Jaa nu bloggar jag från toan, för Sanna ligger på skötborden och är nöjd så har blir vi tills hon inte är nöjd längre. Viktor sover förhoppningsvis i natt. Jag har äntligen kunna lägga barnen själv!!!=D så nöjd att börja komma in i någon rutin och man kan lita på saker man gör.

Mitt öra har blivit riktigt bra iaf, lite dovt hör jag men det är bara i bland. Skönt att det fungera med dropparna! Lite läskigt att alltid gå med vätska droppat i örat.

God helg!

Jaa det tycker jag man kan säga. För i natt så har ALLA i familjen sovit hela natten! Utan att avbrytas. Alarmet (Viktor) vakan kl 07!!! helt otorligt att det kan få hända!

Känns otroligt skönt. och i helgen är det inga måsten! Vi har handlat lite annars mest varit hemma. Nu sover barnen och pappan drog på gympa, Då kan jag sitta och njuta lite av min egen tid! Att det kan finnas utrymme för egentid! Underbart. Idag är det en bra dag helt enkelt.

Och vi har varit effektiva. För de flesta julklappar är inhandlade, och en julgran med pynt som kan går sönder det gör inget! Papper att slå in i. Otroligt skönt så nu ska vi minsann pyssla och knyta ihop alla..

Det är planerat lite papparkaksbak också framöver. Mysigt tid med jul tycker jag!

otit

Jaa detta öra har plågat mig, så igår fick jag allt ringa till vårdcentralen och be om en tid. Tänk om det pinsamt skulle vara en vaxpropp!? Men det kändes som onaturligt att en sådan propp skulle ge så mycket smärta?? Nä det blev extern otit som diagnos och jag fick cortison/antibiotika droppar i några dagar! Så nu ligger jag här medan det goda i droppar.a Goa till sig i mitt ööra!
Sanna har somnat på mig, ska lägga över henne och hoppas på en bra natt för mitt öra och barnen. Så vi kan njuta av en hemmahelg med julklappar shopping och julpynt!:-) så skönt. Sov gott!

Aj aj aj!

Av någon underlig anledning så har jag fått jädrigt ont i ett öra!! Vet inte vad jag rikigt gjort heller?! men ont gör det och det har stegrat sig från fredagen. Imorse kunde jag inte riktigt äta min macka. Ville helst i prata!! Tog iofs en alvedon inatt efter Viktor vaknat och somnat om.. Imorse krävdes det en ipren som nu har börjat göra verkan, men helt smärtfri är jag inte. Får väl köra en kur ipren/alvedon. Pinsamt om det skulle var en finne eller något! Kan dom göra såhär ont?!
 
Ja just nu så sitter jag och letar julklappar. Och jag inser att jag har inte råd att handla till alla jag vill. Känns så surt! Men det är rätt så många och föräldrapenningen inte så fet! Jag måste skala av så det blir till mina barn närmaste släktens barn, thats it! Tyvärr!!! hemskt värre. Men det går inte annars... Skulle själv behöva lite mer kläder typ bh (har bytt storlek efter alla 2 graviditeter) mjukisar är trasiga hål in på skinet och skulle behöva fler tröjor efter allt kräk man får på sig och ibland blir det småhål?? hur kommer dom dit??
Iofs skulle det inte vara dumt men en helt ny kropp som passar in i alla klädmodeller för denna som jag har gör inte det! Mycket märkligt.. sånna saker har jag hört att det bara är Mr tomten som kan fixa.. Det är inte alla som kan hälla ner magen i byxorna!!!
 
Borde ta mig lite lunch innan äventyren fortsätter.. Åååh! mitt öra!!
 
 

Söndag

Jag hatar söndagar, dom är så tråkiga gråa trista som bara den! allt laddas för en ny arbesveckan sista dagen på ledig innan litetet drar igång. Idag är det riktigt grått och trist ute också, fast så har det varit här lääänge hela hösten.
Jag och Sanna sitter på golvet och umgås. Pappan är på gymmet, Viktor sover. Endats tomten är vaken. Nää! Men man får ju inte under några omständigheter lägga ifrån sig Sanna. Det kostar en hel del om man skulle få för sig att göra det. Massa uppmärksamhet typ. ligger hon nu på golvet måste jag sitta brevid (ganska mysig också) men det vore ju trevligt om man kunde göra lite mer saker samtidigt. typ ta undan lite disk hänga tvätten. Men om man ställer sig upp blir hon väldigt ledsen! Tur att bärsjalen finns! Det funkar mycket bra nu mera skönt för min stackar rygg och man blir fanktiskt lite mer rörlig med sjalen än babybjörnen! 
Så nu sitter vi här på golvet. Det var spännande att vara på restaurange igår med alla inblandede i denna familj. Viktor skötte sig bra till att börja med det tog tid innan maten kom in och Jörgen hade bett om att få in Viktors mat till förrätten men den kom aldrig bara förrätten. Sedan så efter om och men somna Sanna i vagnen när varmrätten kom och så var Viktor för hungrig och ätit för mycket bröd så han åt knappt något!! Han och jag fick vår mat sist!!!!! hallå! Ska inte barn och huvudpersonen i ett sällskap serveras först?! Ja efter det så packade vi ihop oss och åkte hem för att lägga barnen. Och vi fick en lite stund för oss själva och slöa framför en serie och skit snack.
 
Idag söndag så är det som sagt trist. Viktor vakan 06 ändå fast det blev sen kanske just därför att det blev försent som han vakna tidigt. Dom brukar ju säga att det är så. Vi kanske ska gå över till födelsedagsbarnet och äta tårta om det blev över något igår. Då ska viktor få gå större delen av den promenaden!

Fullt upp!

Nu har jag börjat på flera blogg inlägg här men inget är avslutat. typiskt! känns som att jag inte hinner. Och kvällarna går rätt så fort. Lägga viktor och sedan bära runt på Sanna som inte är nöjd!! Får inte lägga ifrån henne och babybjörnen gillar hon inte längre. Men som tur är så köpte jag en bärsjal med viktor, men inte anävnde så mycket. Och den passar Sanna mycket bra nära mamma och bättre avlasning för mig.
 
Vi har fått svar på Sannas odling och det var visst bakterier men läkaren som ringde var så förrvirrade och kände att han ville läsa i journalen på bvc, så han skulle kika i den men ringde aldrig tillbaka. Men då hann hon att vända på smeten och bara vara lite snorig på kvällen och morgonen. Så vi kom överens igår när vi var på bvc att avvakta med antibiotika. Skönt! Och hon går upp som hon ska! Nästa bvc är det vaccin alltså 3 månader!!! shit! tiden!!!!!
 
idag har viktor fått vara lite på dagis. Det var fotografering. Eller som en kille på Viktors dagis sa igår när Jörgen hämta de honom. Att han redan hade varit på kopieringen, för han skulle vara borta på fredag.
 
Ihelgen som var hade vi besök av Camilla och Peter. Viktor fick en leksaksdammsugar av dom underbara! hehe den har Viktor kört med HELA veckan! Så fort han har fått syn på den. Eller när hans farfar varit här och hjälpt mig på kvällarna. Så har han börjat med att vara starta så att den låter men sedan går och gör annat. Då stänger jag av men så hör han det och rusar fram och startar den igen och går och gör annat! kul kille!
 
Nu i helgen väntar besök från Sidensjö skogen. Stefan och Lena och Felicia kommer upp och bor. Vi ska bara kort göra ett besök på ögonmott med viktor eftersom han skelade den tidne han inte skulle skela så ska det kollas. Går nog säkert bra. Tror inte han har fel på ögonen. Bättre kolla en gång för mycket än, en gång för lite.
Sedan imorgon lördag blir det middag med Jörgens släktingar. Fullt upp!

November!

Tiden.. jaaa?! behöver vi ens prata om den.. nej!
Det gick faktiskt bra att ställa tillbaka klockan får våran del. För båda barnen inget förtidigt uppvaknande mer än det vi brukar ha. Det är ju så när man har en nyfödding och ett mindre barn det kan bli ganska tokigt på natten. Och så har ju vi.. Men! Kanske inte den man tror ska krångla, krånglar. När det är så att den mest snuviga näsan som borde äta dygnens alla timmar HON sover ca 10h i sträck. Utan det är storebror som vankar oftast kring 1 tiden på natten, (plusminus någon timme) och har sååå himla svårt att somna om. Det tar lätt 2 -2,5h att somna om i sin säng och vi står bredvid eller om vi tar över han i våran säng!!! Jag blir galen på detta!
Det går hur lätt som helst att lägga honom för natten, han sover bäst första halvan av nattsömnen. MEN sen händer något!
Så idag vaknade vi kl 08. Eller jag vaknade och fick väcka upp grabbarna för dagis och "gympa"(Jörgen skulle på gymmet)! Lilltösen sover fortfarande!!!!
 
Men det snoras fortfarande och det är mycket bära bära bära. Men hon har börja få några fler stunder då hon är mer nöjd och kan skratta och jollra lite! SÅ jag hoppas att det snart är över. Hon har varit snorig i 7 veckor! Vi tog en odling i torsdag och hade ju hoppas på svar igår men det verkar dröja. Hoppas att prover blev giltigt. Det är ju en väldigt liten pinne man stoppar i nästan men på såna små, så var det en jätte stor pinne!!
 
I måndags kom min mamma upp, det var tänkt att min mormor också skulle varit med och hälsat på. Men hon blev sjuk och då blev det till att stanna hemma. Stackars mormor! Hon ska opereras ytterligare en gång till. SÅ det hade varit kul för henne att få följa med och träffa den yngsta barnbarns barnet, ladda med positiv energi inför op. Men men det får bli en annan gång. Krya på först!

Men att mamma tog sig tid att komma upp var ju trevligt. För alla i våran familj. Kul för Viktor att få umgås med mormor sin, och att hon kunde avlasta mig och att Jörgen kunde få lite egentid. Och få sova lite mer på morgonen efter nattjobb.
 
Jag sitter och plinkar ihop detta på min nya dator. Mycket nöjd är jag. Sköna knappar och trevligt att allt funker smidigt på den här. Ska bara föra över allt jag vill ha kvar från gamla dator. Känns tungt men måste ju göras någon gång, när jag har tid. Kanske nästa vecka. Mmm så får det bli.
Och så har jag köpt nya glasögon eller dom är klara och väntar på mig på stan! ska bara ta mig dit. Skönt med nya det är en tidfråga innan dom här går sönder och att det är jobbigt att gå och kisa så mycket som jag gör. Denna huvudvärk som kommer på köpet!
Det är mina julklappar till mig själv och en till väntar. Ett par riktigt vinterskor också! Så är det fulländat. Jag är en rik mammaledig mamma jag...... not!
 
Apropå jul, det ska handlas julklappar! och nu kan man säga att man bara köper till barnen. Skönt! Men då är det ju så att det har blivit en del barn här!!!! så det är bäst att sätta igång inhandlingen!
 
Mormor och Sanna
 
Mina älsklingar<3!!!

RSS 2.0